2020 m. kovo 29 d., sekmadienis

Karpažolė Diamond Frost

Tekstas perkeltas iš tinklaraščio.

Karpažolė (Euphorbia hybrid) 'Diamond Frost'


Lengvu baltu debesėliu auganti hibridinė karpažolė 'Diamond Frost' tinka ir gėlynams ir visoms vazoninėms kompozicijoms.

Karpažolė (Euphorbia) 'Diamond Frost' ir meksikinis žydrūnis (Ageratum houstonianum)

Tinka saulėtoms vietoms, smėlingoms dirvoms. Nesupyksta retkarčiais nepalaistyta, labiau bijo dirvos užmirkimo. Auginant vazone privalomas geras drenažas ir laidus substratas.
Geriau derinti su panašius poreikius turinčiais augalais (pvz. pelargonijomis).

Karpažolė (Euphorbia) Diamond Frost, ilgažiedė kuprutė (Cuphea ignea), puskiparisis (Chamaecyparis), ežiuolė (Echinaceae),  rudbekija (Rudbeckia)

Kad ir kaip gražiai atrodytų su begonijomis, bet pavėsyje karpažolės menkiau žydės.

Karpažolė (Euphorbia hybrid) 'Diamond Frost' ir eukomis (Eucomis bicolor)

Ši karpažolė - ištverminga visžalė daugiametė 10-oje atšiaurumo zonoje. Lietuvoje auginama kaip vienmetė, bijo menkiausio šalčio.

Karpažolė (Euphorbia hybrid) 'Diamond Frost'

Rudenį galima įnešti į kambarį, kad dar ilgai mus džiugintų žiedais. Tačiau rizikuojame parsinešti ir šiltnaminių baltasparnių.
Trumpos tamsios dienos sumenkins žydėjimą, todėl vasaros gale galima pasiruošti naujų augalų kitiems metams. Skinamos nedidelės šakelės, kurios šiltame kambaryje lengvai įsišaknija vandenyje. Pasodinti auginiai laikomi kuo šviesesnėje vietoje.

Maži karpažolės 'Diamond Frost' žiedeliai vos matomi, puošia balti pažiedlapiai

Vienintelis trūkumas, kad yra nuodinga. Lateksui alergiškiems žmonėms reiktų saugotis kaip ir nuo visų karpažolių. Auginti mažiems vaikams nepasiekiamoje vietoje.

Kamanė pritūpė tik pailsėti, karpažolė 'Diamond Frost' nevilioja bičių, todėl tinka auginti alergiškiems bičių nuodams žmonėms

Karpažolės (Euphorbia hybrid) veislė 'Diamond Frost' yra licencijuota.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą