Kažkada atrodė šventvagystė valgyti tokias gražias gėles. Bet obuoliai ir salotos taip pat gražūs. Kai melsvynas pradeda nebetilpti turimoje žemėje, o naujų veislių vis dar norisi, tai pradedi po truputį retinti senus kerus, tuo pačiu lenktyniaujant su kitais melsvių mėgėjais. Stirnos, kiškiai, voverės ir šliužai su sraigėmis nesikuklindami sumažina lapų kiekį.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi8SEzOKVNSaiYK2sAxLzPTLnGAtdmtU1z-9h_Zo_nShdlmd3TWhM4NyuK02OLbZOWqTDhBpqRg44BKWEqSNP6v1v2aik27zFAGpPcsT8zTlLcTp-P-kxqLiDiKcvbvkSVxVWfDu2JiaVI/s640/untitled-174154.jpg) |
Jauni melsvių (Hosta) ūgliai su užpilu salotoms
|
Melsvių naudojimas maistui nėra naujiena. Rytų Azijoje nuo seno pavasarį renka jaunus melsvių ūglius. Verda, kepa, troškina, marinuoja.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg7KG2kaJixAlDHOGDlFOmLpCTBEBFbD18Fh1idItr9Nuu5ux7qz5MMvQJcojxCAhsIEBkMj8x3jaPHSVan1Lwr2lCMrBT7pPObbToMAaLZUR05BvFcNKCVajx8WIp83KEvaVfJQbLuWNo/s640/untitled-194950.jpg) |
Trumpai blanširuoti ir svieste apkepti žali melsvių (Hosta) ūgliai
|
Jauni ūgliai pjaunami pavasarį, kai tik pasirodo žemės paviršiuje, kol dar neišsivyniojo lapai. Nuskinti ilgai išsilaiko šaldytuve. Skirtingų veislių ne vienodi poskoniai.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjf-PfNMzISW_Zse3hJgdxdE5rPCUysauVV53F_13GfvUrLpPkjs4QJh_BZ45TwSmWL4YYvokqe-MDFrNQGYX9PHGSN1q2yPoxRWo0IJX7KsEyQTGpEQryRVFXn62fmrGy35MhTSC2azgo/s640/untitled-194943.jpg) |
Salotos su lašiša ir melsvių ūgliais
|
Skonis panašus į smidrų/šparagų (Asparagus), tad ir gaminti reikia kaip juos. Valgant žalius ūglius, burnoje lieka lengvas aitrumas, bet daug mažesnis, nei salotinių cikorijų.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjru2FlsS-CtGIysOK1NZc2QK2ycXYDkrlnV9BbyXFgjcwsrPSdTp7oKjSGgr0DNthPRUTuk0oWHA9kn_rlWn-Lydfln3avKhJEL0SoldKLp7xaYQ_ejIKSlZ6S20fpcMohom-9xBKiCPY/s640/untitled-202907.jpg) |
Garnyras iš melsvių ūglių prie karštųjų patiekalų
|
Turint neperšalantį rūsį, galima užsiauginti daug skanesnių melsvių ūglių šviežiam vartojimui. Tamsoje jie užauga blyškūs ir traškūs.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgT6ru2ASkDTyf_3HeHxrs2S5ZySnGi0p8UwRjMu6r_mvpzbzo-kZnYeFaXq1DyZy8u-TEtXto-2wnpfC5U8vBWDS-97Drp_bhlY8fYreQrx3ebXvI8AmG1f9wDkoPoYkUv8JESKNXThK8/s640/untitled-140413.jpg) |
Melsvės (Hosta) 'Sting' jauni ūgliai
|
Super! Dar ir valgomos! :)
AtsakytiPanaikinti