2024 m. rugpjūčio 18 d., sekmadienis

Suvalgyk grybą - išgelbėk medį

 Kuo daugiau surinksime geltonpinčių, tuo mažiau medžių bus pažeista šių kempinių.

Ankstesni tekstai apie geltonpintes čia.

Iš geltonpinčių galima ruošti ne tik karštus, bet ir šaltus patiekalus.

Geltonpinčių ir karštai rūkytos skumbrės mišrainė su bazilikais ir majonezu

Salotoms geltonpintes apkepiname ir nugariname sausiau.

Svieste apkeptos valgomosios geltonpintės (Laetiporus sulphureus)

Barstome druska, prieskoniais, maišome su mėgiamais produktais.

Bazelių (Basella alba) suktinukai su geltonpintėmis

Vietoje bazelių galima naudoti špinatų ar salotų lapus.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą