Ar galima vienu grybu pamaitinti visą kaimą? Taip, jei grybas yra didysis kukurdvelkis, taip pat vadinamas didžiaja langermanija (Langermannia gigantea). Apie juos čia.
Jei šeima didelė, taip pat visiems užteks ir dar liks kitai dienai. O kai šeima tik dviejų žmonių, tada reikia galvoti kaip tuos grybus saugiai pasidėti žiemai.
|
Supjaustytas didysis kukurdvelkis (Calvatia gigantea)
|
Be konservavimo ir džiovinimo dar yra šaldymas.
Nors didieji kukurdvelkiai išsilaiko šaldytuve beveik savaitę, geriau grybus kuo greičiau termiškai apdoroti.
|
Didieji kukurdvelkiai (Calvatia gigantea)
|
Prikepus daug kepsnių, jei neplanuojame artimiausiomis dienomis visus suvalgyti, perklojame vaškiniu popieriumi ir dedame porcijomis į šaldiklį.
|
Giant Puffball Mushroom
|
Šaldymui užtenka pabarstyti (nebūtinai) druska, prieskoniais ir kepti aliejuje. Kiaušinio plakinyje ir džiūvėsiuose apvolioti galima atitirpintus prieš patiekalų gamybą.
|
Makaronai, saulėje džiovintų pomidorų padažas, kukurdvelkių griežinėliai, sūris
|
Atitirpintus keptus kukurdvelkius vienus valgyti nelabai skanu, geriau įmaišyti į picas, troškinius, apkepus.
|
Ruošiamas karštas sumuštinis su kepto kukurdvelkio juostelėmis ir lydytu sūriu. Apačioje perilės lapai (Perilla frutescens Atropurpurea)
|
Trintuve susmulkintus ar sutrupintus didžiuosius kukurdvelkius pabarstyti druskos ir prieskonių mišiniu,
|
Puffball mushrooms
|
apkepti aliejuje,
|
Susmulkintas didysis kukurdvelkis (Calvatia gigantea)
|
sudėti vienkartinėmis porcijomis ir taip pat užšaldyti.
Tokius pabarstukus išėmus iš šaldiklio neatitirpintus berti į ruošiamas sriubas ar troškinius.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą