Gavosi visa serija tekstų apie valgių gaminimą, tarsi taikyčiau į maisto tinklaraštininkų gretas. Nemėgstu gaminti, bet tik žiemą turiu laiko nuotraukų tvarkymui. O vienos temos rašinius iš eilės lengviau rasti, jei kas skaito ne kompiuteryje, kur yra etiketės.
Tad vėl apie didžiuosius kukurdvelkius (Calvatia gigantea), t.y. ką gaminau, kai vasarą jų prisirinkau.
Dar labiau nei kepsniai patiko susmulkinti ir pakepti didieji kukurdvelkiai.
|
Didysis kukurdvelkis (Calvatia gigantea) aka didžioji langermanija (Langermannia gigantea)
|
Kitų grybų nepavyktų taip gražiai vienodai sutrinti. Grybų vidurinė dalis sunaudojama kepsniams, o šonai susmulkinami trintuve.
Keptuvėje įkaitinamas aliejus, suberiamos kukurdvelkių drožlės, pabarstoma prieskoniais ir druska pagal šeimos skonį. Kepama nuolat maišant.
|
Kepa susmulkintas didysis kukurdvelkis (Calvatia gigantea)
|
Turint didesnį kukurdvelkių kiekį, tokių pabarstukų galima prisiruošti savaitei. Šaldytuve puikiai išsilaiko iki kito grybavimo.
|
Didžiojo kukurdvelkio (Calvatia gigantea) pabarstukai
|
Dar skaniau apkepti svieste ir pabarstyti Panko džiūvėsėliais. Šis būdas tinkamesnis greitam vartojimui, o su aliejumi galima ir žiemai porcijomis užsišaldyti. Į verdamus ir kepamus patiekalus šaldytus kukurdvelkius berti neatitirpintus.
Panaudojimo galimybės begalinės. Galima naudoti vietoj ar kartu su malta mėsa apkepuose,
|
Apkepas: bulvės, kukurdvelkių (Calvatia gigantea) pabarstukai, lydytas sūris
|
picoms, makaronams pagardinti,
|
Spagečiai, pesto padažas, kukurdvelkių (Calvatia gigantea) pabarstukai
|
|
Trinta moliūgų sriuba su kukurdvelkių (Calvatia gigantea) pabarstukais
|
|
Karštas sumuštinis su kukurdvelkių (Calvatia gigantea) pabarstukais
|
|
Kiaušinienė su špinatais ir kukurdvelkių (Calvatia gigantea) pabarstukais
|
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą