Internete daugiausiai receptai kaip atidaro konservuotų sraigių skardinę ir sumaišo sraiges su česnakiniu sviestu. Iš kur gauti sraigių, jei ne iš parduotuvės, mažiau informacijos.
![]() |
Vynuoginės sraigės (Helix pomatia) |
Maistui sraigės renkamos iki liepos 1 d. Sako, vėliau jos būna kietos. Netikrinau.
![]() |
Vynuoginės sraigės (Helix pomatia) |
Tad apie vynuoginių sraigių (Helix pomatia) ganymą miltuose.
![]() |
Vynuoginės sraigės (Helix pomatia) |
Antras indas su skylėmis dugne. Galima naudoti didelį vazoną.
Kadangi sraigės sodyboje, tai savaitgalis rinkimui, darbo dienos ganymui ir valymui, penktadienis virimui.
![]() |
Vynuoginės sraigės (Helix pomatia) prieš valymą, miltų šį kartą per daug |
Iš ganymo kibiro sraiges perkėliau į kiauradugnį kibirą. Pirmojo kibiro turinį su miltų likučiais surinkau tualetiniu popieriumi, kad neužsikimštų vonia. Į išplautą pirmąjį kibirą perkėliau nuvalytas ir gerai išpraustas sraiges, įpyliau ploną sluoksnį miltų, tvirtai užspaudžiau dangtį, pastačiau vėsioje tamsioje patalpoje iki kitos dienos.
Kartais užtenka 3 dienų ganymo miltuose, kartais reikia daugiau.
Gaminimo dieną pasiruošiau didelį puodą su verdančiu vandeniu ir dar didesnį kibirą perpylimui.
Į verdantį vandenį metame sraiges. Nepaliekame puodo be priežiūros, nes vanduo greitai užputoja ir išbėga.
![]() |
Vynuoginių sraigių (Helix pomatia) virimas |
Užtenka pavirti 5-10 min, bet galima ir ilgiau.
Trečiąjį ne kiaurą kibirą pripilu iki pusės šalto vandens, tada į jį suverčiu išvirtas sraiges su visu vandeniu. Jame daug sutrauktų gleivių, todėl išgriebusi sraiges skystį išpilu į unitazą.
![]() |
Virtų vynuoginių sraigių (Helix pomatia) plovimas |
![]() |
Vynuoginių sraigių (Helix pomatia) virimas |
![]() |
Virtos vynuoginės sraigės (Helix pomatia) |
Dar vienas patarimas: suskaičiuokite sraiges pačioje pradžioje, nes jei pabėgs, žinosite kiek jų ieškoti po lova, lovoje ar ant mylimiausio kaktuso.
![]() |
Vynuoginių sraigių (Helix pomatia) lenktynės |
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą