Internete daugiausiai receptai kaip atidaro konservuotų sraigių skardinę ir sumaišo sraiges su česnakiniu sviestu. Iš kur gauti sraigių, jei ne iš parduotuvės, mažiau informacijos.
Vynuoginės sraigės (Helix pomatia) |
Maistui sraigės renkamos iki liepos 1 d. Sako, vėliau jos būna kietos. Netikrinau.
Vynuoginės sraigės (Helix pomatia) |
Tad apie vynuoginių sraigių (Helix pomatia) ganymą miltuose.
Vynuoginės sraigės (Helix pomatia) |
Antras indas su skylėmis dugne. Galima naudoti didelį vazoną.
Kadangi sraigės sodyboje, tai savaitgalis rinkimui, darbo dienos ganymui ir valymui, penktadienis virimui.
Vynuoginės sraigės (Helix pomatia) prieš valymą, miltų šį kartą per daug |
Iš ganymo kibiro sraiges perkėliau į kiauradugnį kibirą. Pirmojo kibiro turinį su miltų likučiais surinkau tualetiniu popieriumi, kad neužsikimštų vonia. Į išplautą pirmąjį kibirą perkėliau nuvalytas ir gerai išpraustas sraiges, įpyliau ploną sluoksnį miltų, tvirtai užspaudžiau dangtį, pastačiau vėsioje tamsioje patalpoje iki kitos dienos.
Kartais užtenka 3 dienų ganymo miltuose, kartais reikia daugiau.
Gaminimo dieną pasiruošiau didelį puodą su verdančiu vandeniu ir dar didesnį kibirą perpylimui.
Į verdantį vandenį metame sraiges. Nepaliekame puodo be priežiūros, nes vanduo greitai užputoja ir išbėga.
Vynuoginių sraigių (Helix pomatia) virimas |
Užtenka pavirti 5-10 min, bet galima ir ilgiau.
Trečiąjį ne kiaurą kibirą pripilu iki pusės šalto vandens, tada į jį suverčiu išvirtas sraiges su visu vandeniu. Jame daug sutrauktų gleivių, todėl išgriebusi sraiges skystį išpilu į unitazą.
Virtų vynuoginių sraigių (Helix pomatia) plovimas |
Vynuoginių sraigių (Helix pomatia) virimas |
Virtos vynuoginės sraigės (Helix pomatia) |
Dar vienas patarimas: suskaičiuokite sraiges pačioje pradžioje, nes jei pabėgs, žinosite kiek jų ieškoti po lova, lovoje ar ant mylimiausio kaktuso.
Vynuoginių sraigių (Helix pomatia) lenktynės |
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą