Apie vynuoginių sraigių (Helix pomatia) rinkimą ir ganymą čia.
Surinkus, pamaitinus, išvirus ir ištraukus sraiges iš kriauklių, lieka nemalonioji dalis, t.y. nevalgomos dalies atskyrimas.
![]() |
Vynuoginė sraigė (Helix pomatia) be kriauklės, viršuje perpjauta |
![]() |
Vynuoginių sraigių darinėjimas |
![]() |
Išdarinėtos vynuoginės sraigės (Helix pomatia) |
Dešinėje - vidaus organai išmetimui.
Per vidurį viršuje - balti lytiniai organai. Žinant sraigių vislumą, Kinijoje turėtų būti afrodiziakas. Netikrinau.
![]() |
Nuplautos virtų sraigių (Helix pomatia) kojos |
![]() |
Virtos vynuoginės sraigės, Helix pomatia, Escargot, burgundiškos sraigės |
Tokiame pavidale jau galima toliau virti ar kepti su druska ir mėgstamiausiais prieskoniais. Arba užšaldyti Kūčių vakarienei.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą