2022 m. liepos 31 d., sekmadienis

Sraigių (Helix pomatia) darinėjimas

 Apie vynuoginių sraigių (Helix pomatia) rinkimą ir ganymą čia.

Surinkus, pamaitinus, išvirus ir ištraukus sraiges iš kriauklių, lieka nemalonioji dalis, t.y. nevalgomos dalies atskyrimas.

Vynuoginė sraigė (Helix pomatia) be kriauklės, viršuje perpjauta

Maistui naudojama vynuoginės sraigės koja, galva ir padas, t.y. ta dalis, kuri matoma esant sraigei aktyviai. Tai, kas slepiama kriauklėje, nupjoviau ir išmečiau. Skaičiau, kad valgo ir inkstus, išmeta tik kepenis, kurios pačiame gale ir traukiant iš kriauklės dažnai pačios nutrūksta. Nebandžiau ir kažin ar bandysiu.

Vynuoginių sraigių darinėjimas

Atmetus sraigių vidurius, valgomos dalies lieka ne taip jau ir daug. kartais trečdalis, kartais mažiau.

Išdarinėtos vynuoginės sraigės (Helix pomatia)

Nuotraukos kairėje - valgoma dalis, kuri bus toliau ruošiama.
Dešinėje - vidaus organai išmetimui.
Per vidurį viršuje - balti lytiniai organai. Žinant sraigių vislumą, Kinijoje turėtų būti afrodiziakas. Netikrinau.

Nuplautos virtų sraigių (Helix pomatia) kojos

Jei nemalonu valgyti, galima kojas pasmulkinti, tada visai kaip grybai atrodo.

Virtos vynuoginės sraigės, Helix pomatia, Escargot, burgundiškos sraigės

Tokiame pavidale jau galima toliau virti ar kepti su druska ir mėgstamiausiais prieskoniais. Arba užšaldyti Kūčių vakarienei.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą