Nors vynuoginių sraigių rinkimo sezonas pasibaigė birželio 30 d., bet jų atsargų galima buvo prisiruošti.
Apie vynuoginių sraigių rinkimą, ganymą ir virimą čia.
Apie vynuoginių sraigių darinėjimą čia.
Apie gaminimą čia.
Ir dar apie vynuoginių sraigių gaminimą. Rašau vien apie vynuogines sraiges (Helix pomatia), nes tokios siaubia mano sodą, tad jas renku bei verdu. Jas dar vadina burgundiškomis sraigėmis, kamuolinėmis, Romos, mėnulio, valgomosiomis sraigėmis, Escargot.
Maistui taip pat naudojamos ir kitos sausumos didsraigės, pvz.: raiboji sraigenė (Helix aspersa), sodinė sraigė (Cornu aspersum) Maxima. Jas veisia ir augina sraigių ūkiai.
Virtos vynuoginės sraigės (Helix pomatia) |
Galima virti grybų sultinyje su prieskoniais ir užsišaldyti indeliuose.
Sultinyje verdamos vynuoginės sraigės (Helix pomatia) |
Jei valgytojai ne veganai, įdedame sviesto, grietinės ir toliau troškiname. Vietoje grietinės tinka sausa sojų grietinėlė, kaip šioje nuotraukoje.
Troškinamos vynuoginės sraigės (Helix pomatia) |
Šaldytos troškintos vynuoginės sraigės (Helix pomatia) |
Vynuoginės sraigės (Helix pomatia) |
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą