2024 m. vasario 13 d., antradienis

Astrantija Star of Beauty

 Didžioji astrantija (Astrantia major) auga mūsų miškuose, įrašyta į Lietuvos raudonąją knygą. Yra išvesta daugybė viena už kitą gražesnių veislių, kurių galima įsigyti ir pas mus. Astrantijos mėgsta miško tipo sodus, bet gali augti ir saulėtoje vietoje, jei užteks drėgmės.

Astrantia Star of Beauty

'Star of Beauty' - raudonoji 'Sparkling Stars' serijos astrantija. Kai žiedynai sudaryti iš daugybės skirtingų atspalvių mažų žiedelių, iš tolo spalva sunkiai nusakoma, nei alyvinė, nei avietinė. Jauni žiedynai tamsesni, sendami pilkėja. Žiedkočiai ir žiedynkočiai žali.


Lyginant su kitomis astrantijų veislėmis, 'Star of Beauty' yra vidutinio aukščio (50-60cm), vidutinio dydžio žiedynais, bet spalva tamsesnė nei vidutinio rausvumo. Tačiau, jei reiktų rinktis tarp 'Star of Beauty' ir 'Roma', rinkčiausi pastarąją veislę, kuri atsparesnė, tvirtesniais kotais, ilgiau žydi. Tokia kelių metų patirtis, nes 'Star of Beauty' išnyko nuo karščio, kai vieną vasarą savaitėmis laikėsi daugiau nei +35 laipsniai pagal Celsijų. Nors daug lijo ir drėgmės pakako, bet būtent 'Star of Beauty' ir 'Star of Royals' sušuto. Dauguma jų savaiminių sėjinukų išliko.


Negausiai sėjasi, sėjinukai nepaveldi veislės savybių.
Lapus pažeidžia astrantijų minamusės. Pastebėjus pirmuosius lervų tunelius, lapus nuskinti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą